Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z rzodkiewek i selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówka z rzodkiewki i selera to samo zdrowie na talerzu

Surówka z rzodkiewek i selera

Składniki:

Surówka z rzodkiewek i selera

 

  • 2 pęczki rzodkiewki,
  • 1 szt seler,
  • 2 szt ogórek,
  • 1 szt jabłko,
  • 4 łyżki szczypiorek usiekany,
  • 15 dag ser żółty utarty,
  • 150 ml jogurt naturalny,
  • 2 łyżki sok z cytryny,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewek i selera
Jabłko i obrany seler zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Rzodkiewki i ogórki umyć i pokroić w plasterki. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać utarty ser, szczypiorek, połączyć z jogurtem, wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do potraw.