goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Surówka z rzodkiewką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, lekka i wiosenna, polecam

Surówka z rzodkiewką i koperkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z rzodkiewką i koperkiem

 

  • rzodkiewka 3 pęczki
  • koperek 1 pęczek
  • sos:
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • zimna przegotowana woda 2 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka
  • sól 1/2 łyżeczki
  • suszona bazylia szczypta
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewką i koperkiem
Rzodkiewki oczyszczamy, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w słupki. Koperek płuczemy, osuszamy, następnie drobno siekamy. Łączymy ze sobą składniki. Przygotowujemy sos: wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Sos schładzamy w lodówce, następnie polewamy surówkę przygotowanym sosem, mieszamy. Podajemy świeżą - zaraz po przygotowaniu.
Surówka z rzodkiewką i koperkiem
Koperek dokładnie płuczemy
Surówka z rzodkiewką i koperkiem
siekamy i dodajemy do rzodkiewek

Tagi:

sosy