Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Surówka z rzodkwią i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna surówka obiadowa z rzodkwią

Surówka z rzodkwią i kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z rzodkwią i kukurydzą

 

  • 0,5 dużej główki sałaty lodowej
  • 3 średnie białe rzodkwie
  • 5 łyżek kukurydzy
  • 0,5 ogórka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • Sól morska ziołowa do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • duża szczypta czosnku granulowanego

 

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkwią i kukurydzą
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Wrzucić do miski. Ogórka obrać, pokroić w plasterki. Rzodkiew umyć dokładnie i pokroić na 4 a następnie w plasterki. Wrzucić do miski. Kukurydze osączyć z zalewy i dodać do pozostałych warzyw. Wymieszać. Przygotować sos: jogurt zmieszać z majonezem, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Sałatę przełożyć do salaterki i polać sosem. Tuz przed podaniem wymieszać. Podawać do dań obiadowych
Surówka z rzodkwią i kukurydzą
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Wrzucić do miski. Ogórka obrać, pokroić w plasterki.
Surówka z rzodkwią i kukurydzą
Rzodkiew umyć dokładnie i pokroić na 4 a następnie w plasterki. Wrzucić do miski.
Surówka z rzodkwią i kukurydzą
Kukurydze osączyć z zalewy i dodać do pozostałych warzyw. Wymieszać.
Surówka z rzodkwią i kukurydzą
Przygotować sos: jogurt zmieszać z majonezem, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem.