edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Surówka z selera i jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Z dodatkiem jabłka i jogurtu, lekkostrawny dodatek do obiadu

Surówka z selera i jabłka

Składniki:

Surówka z selera i jabłka

 

  • 1 seler korzeniowy (u mnie 70 dag)
  • 1 duże jabłko
  • 6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego (u mnie bałkański)
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera i jabłka
Selera i jabłko obrać i umyć. Zetrzeć na tarce o średnich oczkach i od razu skropić sokiem z cytryny. Dodać jogurt naturalny, doprawić solą i cukrem oraz, jeśli jeszcze trzeba, sokiem z cytryny. Wymieszać.