MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Surówka z włoskiej kapusty.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i zdrowa surówka z warzyw.

Surówka z włoskiej kapusty. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z włoskiej kapusty.

 

  • 500g kapusty włoskiej
  • 1 marchew
  • 1 jabłko
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • 50ml majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy

Sposób przygotowania:

Surówka z włoskiej kapusty.
Kapustę włoską opłukać, poszatkować,przełożyć do miski, posolić i odstawić na 3 godziny . Marchew i jabłko opłukać, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z gotowej kapusty odcisnąć sok i przełożyć do miski , gdzie dodać jabłko, marchew i pieprz, wszystko wymieszać i odstawić. Przygotować sos : do miseczki wlać majonez i musztardę i energicznie wymieszać.Gotowym sosem polać surówkę i posypać szczypiorkiem drobno pokrojonym , wszystko wymieszać i przełożyć do salaterki.
Surówka z włoskiej kapusty.
Warzywa , które będą nam potrzebne to kapusta, marchew, jabłko i szczypiorek.
Surówka z włoskiej kapusty.
Kapustę szatkujemy a marchew i jabłko ścieramy na tarce.
Surówka z włoskiej kapusty.
Gotowe warzywa łączymy majonezem i dodajemy szczypiorek.