Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Surówka z włoskiej kapusty 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczna surówka obiadowa /

Surówka z włoskiej kapusty 5

Składniki:

Surówka z włoskiej kapusty 5

 

  • 0,5 włoskiej kapusty
  • 2 marchewki
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 1 por
  • majonez
  • śmietana
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z włoskiej kapusty 5
Włoską kapuste bardzo drobno szatkujemy, zasalamy 0,5 łyzeczka soli, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny, po czym odciskamy kapustę. Pora kroimy w cienkie półplasterki, obrane marchewki ścieramy na dużych oczkach i razem z porem dodajemy do kapusty. Wsypujemy odcedzoną kukurydzę i dodajemy 2 łyżki smietany i 1 łyżkę majonezu, mieszamy, doprawiamy i podajemy do obiadu.

Tagi:

kapusta