kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Surówka z zielonej cebuli i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ugotowane na twardo jajka poszatkować w drobną kostkę, zostawiając jedno żółtko do sosu.

Surówka z zielonej cebuli i jajek

Składniki:

Surówka z zielonej cebuli i jajek

 

  • 1 pęczek zielonej cebulki lub szczypiorku
  • 5 jajek
  • 4 łyżki stołowe oliwy
  • Łyżka musztardy
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z zielonej cebuli i jajek
Cebulę drobno pokroić i wymieszać z jajkami. Wymieszać żółtko z olejem i musztardą na jednolitą masę. Połączyć sos z cebulą i jajkami. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wyłożyć na półmisek i ozdobić marchewką lub pomidorami albo czerwoną papryką.

Tagi:

jajko jajka