Sposób przygotowania:
Surówka ze szpinaku
Ukręcić majonez:
Wbić żółtka do miski, nasypać szczyptę soli i mikserem na średnich obrotach mieszać nieprzerwanie wlewając powoli cały olej i sok z cytryny. Doprawić pieprzem
Surówka:
Oczyszczony szpinak pokroić w słomkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Tak samo pokroić obrane ogórki i jajka.
Wymieszać wszystko z posiekanym szczypiorkiem, majonezem i śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Młody szpinak, można zastąpić dzikim czosnkiem zwanym też czeremszą, rośnie na wiosne na łąkach i leśnych polanach ;)
Wbić żółtka do miski, nasypać szczyptę soli i mikserem na średnich obrotach mieszać nieprzerwanie wlewając powoli cały olej i sok z cytryny. Doprawić pieprzem
Surówka:
Oczyszczony szpinak pokroić w słomkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Tak samo pokroić obrane ogórki i jajka.
Wymieszać wszystko z posiekanym szczypiorkiem, majonezem i śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Młody szpinak, można zastąpić dzikim czosnkiem zwanym też czeremszą, rośnie na wiosne na łąkach i leśnych polanach ;)