KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Książka Kucharska: Smaki Japonii

Sushi z łososia.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Rolki z łososiem, mało ryżu dużo ryby.

Sushi z łososia.

Składniki:

Sushi z łososia.

 

  • 50 gram świeżego łososia,
  • 1/4 awokado,
  • gałązka koperku,
  • majonez japoński,
  • suszone liście wodorostów,
  • gotowy ryż do sushi,

Sposób przygotowania:

Sushi z łososia.
Łososia filetujemy, wycinamy polędwicę, wykrawamy kawałek równy rolce. Liść wodorostów rozgrzewamy na patelni, na ogrzanym układamy gotowy ryż ( przepis w moich innych przepisach sushi), następnie układamy kawałki łososia, awokado, koperek, majonez. Wszystko zwijamy w rolkę i kroimy w równe kawałki ostrym nożem. Talerz dekorujemy zieleniną, pokrojone kawałki rolki układamy według schematu na zdjęciu. Do dania podajemy sos sojowy i chrzan wasabi. SMACZNEGO.

Tagi:

ryż awokado