petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Książka Kucharska: Maślaki w wielu odsłonach

Suszone grzyby według petronella

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Suszone grzyby - między innymi maślaki - idealne do świątecznych dań.

Suszone grzyby według petronella Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Suszone grzyby według petronella

 

Sposób przygotowania:

Suszone grzyby według petronella
1. Grzyby przebieramy, oczyszczamy. 2. Następnie nagrzewamy piekarnik do 150 stopni. 3. Grzyby dzielimy na małe kawałki, mając na uwadze, że sie skórczą. 4. Przekładamy na blachę. 5. W temperaturze 150 stopni pieczemy około 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę piekarnika do 50 stopni, i zostawiamy lekko uchylone drzwiczki (piekarnika). 6. Tak suszymy do momentu aż grzyby będą wysuszone trwa to około 2 godzin. 7. Gotowe przekładamy do słoika i zamykamy bardzo szczelnie.
Suszone grzyby według petronella
pierwszy etap włozenie do piekarnika, etap suszenia
Suszone grzyby według petronella
Gzryby wysuszone, najlepiej włozyc je do szklanego szczenie zamknietego słoika

Tagi:

grzyby