Sposób przygotowania:
Świąteczna Karkówka z Piekarnika :)
Ja zrobiłam tak:
Karkówke umyłam,osuszyłam recznikiem papierowym.
Obrałam czosnek pokroiłam go w słupki.
W mięsku porobiłam dziurki nożem i w te otwory powkładałam czosnek.
Potem w miseczce zrobiłam z oliwy i przypraw taką papkę ;)
Następnie tą papkę wtarłam porządnie w karkówkę,związałam nićmi,zawinełam w złotko i wstawiłam do lodówki na 2 dni.
Po tym czasie ja wyjełam przełożyłam do naczynia żaroodpornego (na spód dałam 1 łyzkę oleju,rozsmarowałam) Rozgrzałam piekarnik do 180*C i piekłam karkówkę na środkowej półce bez przykrycia 1 godzinę ,od czasu do czasu przekrecając ją. Po godzinie włączyłam termoobieg i podpiekałam ją jeszcze 15 minut.I gotowa.
Idealna Soczysta Karkóweczka do obiadu jak i również na zimno do pieczywa ;)
Smacznego. . . . .
Karkówke umyłam,osuszyłam recznikiem papierowym.
Obrałam czosnek pokroiłam go w słupki.
W mięsku porobiłam dziurki nożem i w te otwory powkładałam czosnek.
Potem w miseczce zrobiłam z oliwy i przypraw taką papkę ;)
Następnie tą papkę wtarłam porządnie w karkówkę,związałam nićmi,zawinełam w złotko i wstawiłam do lodówki na 2 dni.
Po tym czasie ja wyjełam przełożyłam do naczynia żaroodpornego (na spód dałam 1 łyzkę oleju,rozsmarowałam) Rozgrzałam piekarnik do 180*C i piekłam karkówkę na środkowej półce bez przykrycia 1 godzinę ,od czasu do czasu przekrecając ją. Po godzinie włączyłam termoobieg i podpiekałam ją jeszcze 15 minut.I gotowa.
Idealna Soczysta Karkóweczka do obiadu jak i również na zimno do pieczywa ;)
Smacznego. . . . .
elzbieta8960
Natala1210
haniakson
evita0007
na ostatnim zdjęciu jest pomyłka ma sie piec 1h i 15 minut ;D przepraszam bardzo za moja nieuwagę ^^
uczennica
evita0007
może tak być ,ja piekłam 1 godzinke ,bo ważyła 1kg.ale potem dałam jeszcze na termoobieg żeby lekko ja podsuszyć,ale niekoniecznie tak musi być :)
luna
gusia1000