iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Świąteczna makrela

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świąteczna makrela z marchewkowym farszem.

Świąteczna makrela

Składniki:

Świąteczna makrela

 

  • 1 szt makrela świeża,
  • 4 szt marchewki
  • 1 szt cebula,
  • 1/4 łyzeczki pieprzu
  • 1 łyżka masła,
  • 1 kostka bulion warzywny kostka
  • 1 szt cytryna,
  • 1/2 łyzeczki przyprawy do ryb

 

Sposób przygotowania:

Świąteczna makrela
Makrelę myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności ponownie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym . Nacinamy skórkę i posypujemy przyprawą do ryb . Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka . Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy marchewkę i smażymy . Dodajemy pokruszoną kostkę warzywną i pieprz biały do smaku . Smażymy . Na koniec kropimy cytryną . Taki farsz wkładamy do brzuszka ryby . Wkładamy rybę do piekarnika na ok 30 min zależności od wielkości ryby i pieczemy . Przed podaniem solimy solą morską i kropimy cytryną .Podajemy na ciepło lub zimno