Sposób przygotowania:
Świąteczne naleśniki na kremówce z masą orzechowąWykonanie ciasta:
Podane składniki przekładamy do miski, następnie miksujemy je na gładkie ciasto. Tak wykonane ciasto odstawiamy przynajmniej na 10 minut żeby trochę odpoczęło.
Smażenie naleśników:
Na patelni rozgrzewamy olej i z przygotowanego wcześniej ciasta smażymy cieniutkie i ładnie zrumienione naleśniki.
Przekładanie:
Następnie usmażone naleśniki smarujemy masą orzechową i zwijamy je w ruloniki. Naleśniki smarowałam gdy jeszcze były ciepłe, ale nie gorące czy zimne.
Dekoracja:
Polewę roztapiamy według przepisu na opakowaniu, następnie dekorujemy nią naleśniki. Naleśniki dekorujemy również według uznania pokrojonymi orzechami.
Podanie:
Tak wykonane naleśniki podajemy. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Średnica naleśników tak około 18 cm.
Z przepisu wyjdzie około 12 - 14 sztuk, w zależności jak grube usmażymy.
ciasteczka
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam :)