Sposób przygotowania:
Drożdżowe rogaliki z kapustą i grzybami
Drożdże rozpuszczamy w mleku, dodajemy olej, sól. Następnie dodajemy po trochu mąkę pszenną typ 450. zagniatamy ciasto. Mąkę dodajemy do momentu osiągnięcia ciasta o jednolitej konsystencji. Może nam jej pójść kilogram, trochę mniej , lub więcej zależy od mąki. Odkładamy na 30 minut do lodówki.Kapustę drobno kroimy , gotujemy do miękkości. Pieczarki podduszamy z solą i pieprzem i blenderujemy. Łączymy z kapustą odsączoną dokładnie.Ciasto dzielimy na 5 części i wałkujemy okrąg, dzielimy na 8 części, wykładamy łyżeczkę farszu i zwijamy w rogalik. Smarujemy jajkiem. Możemy posypać kminkiem. Ja z racji , że robiłem z małym pomocnikiem zmuszony zostałem do użycia posypki kolorowej.pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp ok 200 stopni.