Sposób przygotowania:
Pieczarki nadziewane kapustą i grzybami
Dzień wcześniej namaczamy grzyby suszone w ciepłej, przegotowanej wodzie .Nazajutrz z pieczarek odcinamy nóżki, kapelusze obieramy ze skórki. Nóżki oczyszczamy i siekamy na drobno. Kapustę gotujemy w osolonej wodzie (jeśli preferujemy mniej kwaśną, podczas gotowania wodę zmieniamy chociaż raz). Siekamy drobno suszone namoczone grzyby. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy zarówno posiekane nóżki pieczarek, jak i posiekane grzyby suszone. Dodajemy posiekaną drobno cebulę. Wszystko smażymy razem przez chwilę. Gotową kapustę odcedzamy, wrzucamy na patelnię do grzybów i cebuli. Podlewamy odrobiną wody, dusimy przez kilka minut. W razie potrzeby dosalamy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy kapelusze pieczarek. Każdą posypujemy odrobiną startego sera. Zawijamy każdy kapelusz osobno w folię aluminiową. Układamy na blasze, zapiekamy około 20-30 minut w temperaturze 150 stopni.