Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Świąteczne roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem.

Świąteczne roladki

Składniki:

Świąteczne roladki

 

Sposób przygotowania:

Świąteczne roladki

I

Świąteczne Roladki
Przygotowanie mięsa oraz farszu do faszerowania roladek.

1. Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą oraz pieprzem.
2. Cebule obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz drobno pokrojone pieczarki, umytą, oczyszczoną z nasion, drobno pokrojoną paprykę. Doprawiasz pieprzem oraz solą i smażysz około 10 minut.

II

Świąteczne Roladki
faszerowanie roladek wcześnie przygotowanym farszem.

3. Na każdy kawałku mięsa układasz po plasterku sera topionego, po łyżce farszu grzybowego.

III

Świąteczne Roladki
Panierowanie roladek i smażenie na rozgrzanym oleju.

4. Mięso zwijasz w roladki, panierujesz po kolei w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony.

IV

6. Roladki gotowe, podajesz z ziemniakami oraz buraczkami.
7. Smacznego