Sposób przygotowania:
Świąteczne roladkiI
1. Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą oraz pieprzem.
2. Cebule obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz drobno pokrojone pieczarki, umytą, oczyszczoną z nasion, drobno pokrojoną paprykę. Doprawiasz pieprzem oraz solą i smażysz około 10 minut.
II
3. Na każdy kawałku mięsa układasz po plasterku sera topionego, po łyżce farszu grzybowego.
III
4. Mięso zwijasz w roladki, panierujesz po kolei w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony.
IV
6. Roladki gotowe, podajesz z ziemniakami oraz buraczkami.
7. Smacznego