Sposób przygotowania:
Roladki indycze z puree z awokadoRozbijanie mięsa
Mięso rozbić przez folię spożywczą. Przyprawić z obu stron pieprzem, solą, papryką mieloną.
Krojenie dodatków
Gruszkę obrać ze skórki, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w słupki.
Ser pleśniowy również pokroić w grubsze słupki, a pomidory suszone w kostkę.
Nadziewanie mięsa
Na środku każdego sznycla ułożyć słupki gruszki, sera pleśniowego oraz kawałki pomidora suszonego. Zawinąć w rulon.
Panierowanie roladek
Przygotować mąkę, rozbełtane jajko oraz płatki kukurydziane zmielona na miałko. Każdą roladę obtaczać w mące, następnie w jajku, a na końcu w płatkach kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Puree
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Do ugotowanych ziemniaków dodać awokado, masło, musztardę i zmiksować blenderem na gładką masę.
Na końcu dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawić pieprzem oraz solą.
Usmażone roladki z indyka podawać na puree z awokado.