Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Roladki indycze z puree z awokado

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny obiad w stylu świątecznym - roladki z indyka nadziewane suszonymi pomidorami, gruszką oraz serem pleśniowym podane na puree z awokado.

Roladki indycze z puree z awokado Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki indycze z puree z awokado

Roladki indycze

Puree

Sposób przygotowania:

Roladki indycze z puree z awokado

Rozbijanie mięsa

Roladki indycze z puree z awokado
Rozbite i przyprawione sznycelki z indyka

Mięso rozbić przez folię spożywczą. Przyprawić z obu stron pieprzem, solą, papryką mieloną.

Krojenie dodatków

Roladki indycze z puree z awokado
Pokrojone dodatki, którymi będziemy nadziewać mięso

Gruszkę obrać ze skórki, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w słupki.

Ser pleśniowy również pokroić w grubsze słupki, a pomidory suszone w kostkę.

Nadziewanie mięsa

Roladki indycze z puree z awokado
Dodatki ułożone na środku każdego sznycla

Na środku każdego sznycla ułożyć słupki gruszki, sera pleśniowego oraz kawałki pomidora suszonego. Zawinąć w rulon.

Panierowanie roladek

Roladki indycze z puree z awokado
Roladki z indyka w panierce

Przygotować mąkę, rozbełtane jajko oraz płatki kukurydziane zmielona na miałko. Każdą roladę obtaczać w mące, następnie w jajku, a na końcu w płatkach kukurydzianych.

Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Puree

Roladki indycze z puree z awokado
Puree z awokado a na nim roladki z indyka

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Do ugotowanych ziemniaków dodać awokado, masło, musztardę i zmiksować blenderem na gładką masę.

Na końcu dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawić pieprzem oraz solą.

Usmażone roladki z indyka podawać na puree z awokado.


Tagi:

mięso danie