Sposób przygotowania:
Roladki ze schabu
Ogórki, paprykę, pieczarki oraz marchew kroimy w słupki grubości około 5 mm. Dodatków przygotowujemy tyle ile mamy rozbitych kotletów. Umytą natkę pietruszki dzielimy na mniejsze kawałki.
Kotlety rozbijamy jak najcieniej uważając żeby nie zrobiła się w nich dziura. Mięso doprawiamy z każdej strony mieszanką przypraw (świeżo zmielony pieprz kolorowy i chili, słodka papryka oraz sól morska). Następnie każdy kotlet smarujemy z jednej strony niewielką ilością musztardy i układamy dodatki. Zwijamy zgrabne roladki, które obwiązujemy nitką lub sznurkiem.
Roladki obsmażamy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Rumiane zdejmujemy na talerz. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew. Gdy ta się przesmaży dodajemy pieczarki i chwilę smażymy. Na koniec dodajemy pokrojony czosnek i smażymy, aż poczujemy jego aromat. Doprawiamy do smaku, papryką słodką, chili, pieprzem, suszonymi ziołami. Zawartość patelni przekładamy do garnka. Dodajemy roladki, wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy i angielskie ziele. Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa i redukcji płynu. Gdy roladki staną się miękkie wyjmujemy je z garnka. Ostrożnie zdejmujemy sznurki. Z mąki i wody przygotowujemy zawiesinę. Wlewamy ją do zredukowanego płynu w garnku. Dokładnie mieszamy. Jeśli to konieczne doprawiamy. Do powstałego sosu dajemy roladki i je w nim obtaczamy. Tak przygotowane podajemy z dowolnymi dodatkami.
Kotlety rozbijamy jak najcieniej uważając żeby nie zrobiła się w nich dziura. Mięso doprawiamy z każdej strony mieszanką przypraw (świeżo zmielony pieprz kolorowy i chili, słodka papryka oraz sól morska). Następnie każdy kotlet smarujemy z jednej strony niewielką ilością musztardy i układamy dodatki. Zwijamy zgrabne roladki, które obwiązujemy nitką lub sznurkiem.
Roladki obsmażamy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Rumiane zdejmujemy na talerz. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew. Gdy ta się przesmaży dodajemy pieczarki i chwilę smażymy. Na koniec dodajemy pokrojony czosnek i smażymy, aż poczujemy jego aromat. Doprawiamy do smaku, papryką słodką, chili, pieprzem, suszonymi ziołami. Zawartość patelni przekładamy do garnka. Dodajemy roladki, wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy i angielskie ziele. Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa i redukcji płynu. Gdy roladki staną się miękkie wyjmujemy je z garnka. Ostrożnie zdejmujemy sznurki. Z mąki i wody przygotowujemy zawiesinę. Wlewamy ją do zredukowanego płynu w garnku. Dokładnie mieszamy. Jeśli to konieczne doprawiamy. Do powstałego sosu dajemy roladki i je w nim obtaczamy. Tak przygotowane podajemy z dowolnymi dodatkami.
zbysiowa
misia5
To taki drobny szczegół :)
BozenaMatuszczyk
misia5
Zapraszam :) Za to ja z chęcią wpadłabym do Ciebie na obiad :)
BozenaMatuszczyk