Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka z warzywamiI
1. Mięso myję, usuwam kości, skórę. Mięso kroję na małe kawałki, przekładam do miski, wsypuję sól, wlewam sos sojowy, miód, ocet, mieszam.
II
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodaję mięso razem z marynatą, gdy mięso zmieni kolor, dodaję obraną pokrojoną w słupki marchew. Podlewam jedną szklanką wody, gotuję około 20 minut.
4. Papryki myję, osuszam, kroję w paseczki, fasolę kroję na połówki. Następnie fasolę, papryki przekładam do mięsa.
III
5. Na koniec dodaję makaron z zupek chińskich, wsypuję Chili i mieszając gotuję 5 minut.
IV
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.