Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Udka z kurczaka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Brak Ci czasu ciągle jesteś zabiegana, przygotuj szybkie danie obiadowe z makaronem oraz warzywami, wystarczy Ci tylko 40 minut.

Udka z kurczaka z warzywami

Składniki:

Udka z kurczaka z warzywami

 

  • 5 szt. udek kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1szt. cebuli
  • 1szt. dużej marchwi
  • 450 g fasolki szparagowej zielonej
  • 1szt. papryki zielonej
  • 1 szt. papryki czerwonej
  • 2 opakowania Vifon smak chiński
  • Olej do smażenia
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka octu
  • Sól
  • Szczypta Chili

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka z warzywami

I

Udka z kurczaka z warzywami
Przygotowanie mięsa oraz marynaty do marynowania mięsa.

1. Mięso myję, usuwam kości, skórę. Mięso kroję na małe kawałki, przekładam do miski, wsypuję sól, wlewam sos sojowy, miód, ocet, mieszam.

II

Udka z kurczaka z warzywami
Przygotowanie wszystkich warzyw, myjemy, kroimy.

2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodaję mięso razem z marynatą, gdy mięso zmieni kolor, dodaję obraną pokrojoną w słupki marchew. Podlewam jedną szklanką wody, gotuję około 20 minut.
4. Papryki myję, osuszam, kroję w paseczki, fasolę kroję na połówki. Następnie fasolę, papryki przekładam do mięsa.

III

Udka z kurczaka z warzywami

5. Na koniec dodaję makaron z zupek chińskich, wsypuję Chili i mieszając gotuję 5 minut.

IV

6. Danie gotowe.
7. Smacznego.