Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Świąteczne uszka w innej odsłonie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Po świętach zostało trochę uszek z grzybami, ale barszczu brak, tak więc pojawiły się w towarzystwie serów i kiełbaski.

Świąteczne uszka w innej odsłonie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Świąteczne uszka w innej odsłonie

 

  • Porcja uszek z grzybami, u mnie ok. 300g
  • 100 ml bulionu
  • Ser gouda 50g
  • Trójkąt sera topionego
  • Parmezan

Sposób przygotowania:

Świąteczne uszka w innej odsłonie
Uszka gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, wrzucamy z powrotem do garnka. Dodajemy jeden trójkącik sera oraz bulion. Mieszamy.

Dodajemy przyprawy, startą goudę oraz pokrojoną kiełbasę. Podgrzewamy do połączenia i rozpuszczenia się składników. Wykładamy na talerze.

Na wierzch ścieramy parmezan. Można dodać jakieś świeże zioła, u mnie bazylia.
Świąteczne uszka w innej odsłonie
Zamrożone uszka gotujemy w osolonej wodzie.
Świąteczne uszka w innej odsłonie
Dodajemy jeden trójkącik sera oraz bulion.
Świąteczne uszka w innej odsłonie
Dodajemy przyprawy, startą goudę oraz pokrojoną kiełbasę.
Świąteczne uszka w innej odsłonie
Podgrzewamy do połączenia i rozpuszczenia się składników. Wykładamy na talerze.