alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Uszka z grzybami i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uszka do barszczu z farszem z suszonych podgrzybków i kapusty kiszonej. Ulubione danie wigilijne mojej rodziny.

Uszka z grzybami i kapustą

Składniki:

Uszka z grzybami i kapustą

Ciasto

  • 3 szkl mąki
  • Szkl wrzątku
  • Sól
  • Łyżka oleju

Farsz

Sposób przygotowania:

Uszka z grzybami i kapustą
Z podanych składników wyrobić ciasto i cienko rozwałkować. Wykrywać wąską szklanką krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu i złapać uszka. Gotować w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.

Farsz:

Namoczone grzyby gotujemy około godziny razem z wypłukać kapustą i przyprawami, odcedzamy. Przecedzone razem mielimy w maszynce do mięsa. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy do farszu. Doprawiamy i mieszamy.

Tagi:

dania uszka