Sposób przygotowania:
Uszka z grzybami i kapustą
Z podanych składników wyrobić ciasto i cienko rozwałkować. Wykrywać wąską szklanką krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu i złapać uszka. Gotować w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
Farsz:
Namoczone grzyby gotujemy około godziny razem z wypłukać kapustą i przyprawami, odcedzamy. Przecedzone razem mielimy w maszynce do mięsa. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy do farszu. Doprawiamy i mieszamy.
Farsz:
Namoczone grzyby gotujemy około godziny razem z wypłukać kapustą i przyprawami, odcedzamy. Przecedzone razem mielimy w maszynce do mięsa. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy do farszu. Doprawiamy i mieszamy.