Sposób przygotowania:
Świąteczne zrazy schabowe
Schab po umyciu i osuszeniu kroimy w plastry, następnie plastry rozbijamy tłuczkiem na płaty. Każdy płat smarujemy musztardą, oprószamy solą oraz pieprzem.
Na każdy płat nakładamy przygotowane składniki, zwijamy w roladę, obwiązujemy każdą roladę nitką kuchenną. Podsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony po parę minut.
Następnie przekładamy do blaszki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni do miękkości mięsa.
Z wytworzonego płynu przygotowujemy sos.
Podajemy z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
Czas przygotowania 60 minut + czas pieczenia
Na każdy płat nakładamy przygotowane składniki, zwijamy w roladę, obwiązujemy każdą roladę nitką kuchenną. Podsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony po parę minut.
Następnie przekładamy do blaszki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni do miękkości mięsa.
Z wytworzonego płynu przygotowujemy sos.
Podajemy z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
Czas przygotowania 60 minut + czas pieczenia
biedroneczki
BozenaMatuszczyk
Serdecznie dziękuję.;)