migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Świąteczny migdałowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne ciasto migdałowe z nutką pomarańczy.

Świąteczny migdałowiec Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Świąteczny migdałowiec

 

Sposób przygotowania:

Świąteczny migdałowiec
Migdały zmielić,Tortownicę natłuścić i posypać tartą bułką. Można też użyć gotowych migdałów tartych. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ucierać i dodawać po jednym jajku a potem porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, skórkę z pomarańczy oraz mielone migdały.Masę przełozyc do formy, wstawic do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50 min. Po wystudzeniu udekorować polewą czekoladową i skórka pomarańczową lub płatkami migdałowymi.
Świąteczny migdałowiec
Etap 1 Ciasto mozna też udekorować mandarynkami i płatkami migdałowymi

Tagi:

jajko jajka