wg.wp@wp.pl

wg.wp@wp.pl

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Świąteczny Żurek babci Wioli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 1500
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Wszystkie składniki połączyć, zagotować, na koniec wlać śmietankę zahartowaną gorącym wywarem. PYCHA!

Świąteczny Żurek babci Wioli

Składniki:

Świąteczny Żurek babci Wioli

 

  • 6 szt białej kiełbasy
  • 4 szt jaj gotowanych na twardo
  • 30 dag pieczarek
  • 3 litry wody
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz,jarzynka (szczypta każdego)
  • zioła prowansalskie (1,5 łyżki stołowej)
  • papryka w proszku ostra (szczypta do smaku)
  • 1 mała śmietanka 12%
  • 300 ml żurku

Sposób przygotowania:

Świąteczny Żurek babci Wioli
Jajka obrane ze skorupek i pieczarki pokroić w plasterki, kiełbaskę pokroić w cząstki. Wszystko zalać wodą, Doprawić solą, ziołami, papryką. Zagotować. Cebulkę podpiec na ogniu, wrzucić do zupy. Gotować 10 minut. Wlać żurek, wgnieść czosnek, popieprzyć. Na koniec wlać śmietankę zahartowaną gorącym wywarem. Życzę wesołych Świąt i smacznego !