Sposób przygotowania:
Żurek z grzankami,jajkiem i kiełbasą
Mięso dobrze myjemy dajemy do garnka gotujemy ok 15 minut.Wylewamy tą wodę gdyż bd jeszcze brudna nie nadająca się na zupę.Wlewamy do garnka ponownie wodę i gotujemy ok następne 10 minut. Żurek w butelce dobrze wytrząśnij żeby na spodzie nie pozostało nic. Zawartość butelki wlewamy do naszego wywaru gotujemy ok 10minut. Do miski dajemy łyżkę mąki 3 łyżki śmietany zawartość opakowania żurku knora również wsypujemy do miski wlewany 3 chochelki naszego żurku do miski i wszystko mieszamy trzepaczką rózgową (dokładnie) po wymieszaniu wlewamy to do naszego żurku gotujemy przez 20 minut. 5 minut przed wyłączeniem żurku dodajemy dobrze umyte kiełbasy. Wstawiamy jajka do wody gotujemy na twardo.Kromki kroimy w kostkę. wlewamy łyżkę oleju na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojone w kostkę kromki podsmażamy z obu stron na złocisty kolor.