zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Świeża kapusta zasmażana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Kapusta na ciepło do mięsa.

Świeża kapusta zasmażana

Składniki:

Świeża kapusta zasmażana

 

Sposób przygotowania:

Świeża kapusta zasmażana
Kapustę dość grubo poszatkować i ugotować w osolonej wodzie. Słoninę lub boczek pokroić w kostkę i zesmażyć, odlać nadmiar tłuszczu. Cebulę pokrojona w kostkę podsmażyć ze skwarkami, dodać mąkę i wszystko mieszając jeszcze chwilę posmażyć. Całą zasmażkę z cebulą i skwarkami dodać do ugotowanej kapusty i mieszając zagotować. Doprawić do smaku pieprzem, maggi, octem i w miarę potrzeby dosolić. Podawać do mięs na gorąco.

Tagi:

kapusta