eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Świeży szpinak Eli z orzechami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam świeży szpinak baby smażony na masełku z czosnkiem i przyprawami z dodatkiem orzechów włoskich.

Świeży szpinak Eli z orzechami

Składniki:

Świeży szpinak Eli z orzechami

warzywa

dodatki

Sposób przygotowania:

Świeży szpinak Eli z orzechami

przygotowanie orzechów

Świeży szpinak Eli z orzechami
Drobno posiekać łuskane orzechy włoskie.

Włoskie orzechy łuskane drobno posiekać.

przygotowanie czosnku

Świeży szpinak Eli z orzechami
Obrany z łupinek czosnek drobno posiekać.

Czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać.

przygotowanie szpinaku

Świeży szpinak Eli z orzechami
Opłukany szpinak odwirować w wirówce do sałaty.

Szpinak opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem lub w wirówce.

przygotowanie szpinaku cd

Świeży szpinak Eli z orzechami
Do usmażonego szpinaku dodać orzechy i wymieszać.

Na patelni roztopić masło, dodać czosnek i chwilę smażyć.

Do czosnku dodać szpinak, przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i chwilę jeszcze smażyć.

Do szpinaku dodać orzechy i wymieszać. Smacznego!


Tagi:

danie szpinak