smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Łosoś na szpinaku z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łosoś grillowany podany na szpinaku z pieczarkami. Polecam tego smacznego łososia soczystego w środku.

Łosoś na szpinaku z pieczarkami

Składniki:

Łosoś na szpinaku z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś na szpinaku z pieczarkami
1. Łososia oprószamy pieprzem cytrynowym i solą . Grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej z obu stron. 2. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy pokrojone pieczarki do odparowania wody. Doprawiamy solą i pieprzem ,a następnie dokładamy świeży szpinak. Dusimy około 2 minutek stale mieszając. 3 Na talerz wykładamy pieczarki ze szpinakiem, łososia i skrapiamy sokiem z cytryny. 

Tagi:

szpinak