kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

swojska karkówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

nawet t facet z łatwością ja przygotuje

swojska karkówka

Składniki:

swojska karkówka

 

  • ok 400 g karkówki b/k
  • dziś na obiad soczysta karkówka"
  • 1 szklanka kaszy gryczanej surowej
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

swojska karkówka
Mięso opłukać i osuszyć.Pokroić w niedużą kostkę. Marchew, cebulę i czosnek obrać. Opłukać i pokroić w kosteczkę (czosnek grubo posiekać). Na patelni podsmażyć mięso .Następnie dodać warzywa pokrojone w kostkę i smażyć chwilkę. W międzyczasie wypłukać kaszę gryczaną i namoczyć.Podsmażone mięso z warzywami przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodajemy namoczoną kaszę i zalewamy "dziś na obiad... soczysta karkówka" i postępujemy zgodnie z przepisem. po ok 50 minutach wyłączamy piekarnik, wyjmujemy nasze danie i grubo posypujemy posiekaną pietruszką i wkładamy jeszcze na 10 min by "doszło". Polecam i smacznego!