Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Syrop z buraka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zimowe słoty dają o sobie znać. Na odporność polecam syrop z buraczka- jest lżejszy i łagodniejszy dla żołądka niż ten z cebuli, a na prawdę działa. Profilaktycznie wystarczy jedna łyżka dziennie przed śniadaniem.

Syrop z buraka

Składniki:

Syrop z buraka

 

  • 1 duży burak ugotowany na miękko w skórce
  • 4 cm korzenia imbiru
  • 5 plastrów cytryny
  • 2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Syrop z buraka

Przygotowanie syropu:

Syrop z buraka
Składniki na syrop z buraka na dnie słoika

Ostudzonego, ugotowanego buraka cienko obrać ze skórki, pokroić w dużą kostkę. Imbir obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Na dnie słoika ułożyć porcję buraka, plaster cytryny, porcję imbiru, posypać 1/4 łyżeczki cukru. Czynności powtarzać, aż do momentu, aż cały słoik się zapełni. Szczelnie zakręcić, wstrząsnąć i odstawić na jeden dzień, aż zacznie puszczać sok. Ten właśnie sok wypijać.

Życzę dużo zdrówka.