Sposób przygotowania:
Syta jajecznica z jajek kur liliputek
Na suchą rozgrzaną patelnię wkładamy plastry boczku wędzonego. Na średnim ogniu prażymy je. Jajka wbijamy do miseczki. Kiełbasę z dzika obieramy z osłonki i samo mięso dodajemy do jajek. Przyprawiamy solą i pieprzem czarnym do smaku. Dodajemy jeszcze drobno posiekany szczypiorek i mieszamy. Uprażony z jednej strony boczek przewracamy na drugą. Chwilę podgrzewamy po czym wlewamy masę jajeczną. Zwiększamy ogień i mieszając smażymy do uzyskania pożądanej konsystencji jajecznicy. Podajemy z białym pieczywem. Smacznego.
zewa
edytaha
A ja jeszcze w ogóle nie jadłam. Przed liliputkiem musiałam uciekać, bo sąsiad mojej babci hodował takiego kogucika wredotę, że ganiał za ludźmi i dziobał po nogach :D
zewa
To mi kiedyś na głowę skoczył sąsiadki kogut ale ten duży. Ciekawe co ode mnie chciał ? Chyba kokardę bo miałam taką piękną czerwoną na kitce.
pacpaw
te koguciki liliputki to faktycznie niezwykle bojowe są. tylko strać go z oczu a atakuje bez skrupułów :o)