Sposób przygotowania:
szalona lasagne
Szpinak rozpuszczamy na patelni (można wyjąć wcześniej z zamrażalnika, ale nie trzeba). Cebulkę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na złoty kolor, posypać łyżką mąki( lub więcej, zawsze można dosypać) i zasmażyć (uważać aby nic nie przypalić). Do cebulki dodajemy szpinak i pognieciony lub pokrojony drobno czosnek, dodajemy kilka łyżek mleka i przyprawiamy pieprzem, solą. Dusimy ok.10-15 min. Do szpinaku dodajemy roztrzepane jajko (jedno albo dwa), czekamy aż jajko się zetnie, trzymając na lekkim ogniu. Blachę smarujemy olejem, układamy warstwy, makaron, farsz itd. dopóki farszu starczy:) wszystko posypujemy żółtym serem. Zapiekamy ok. 20 min. Właściwie wszystko zależy od makaronu.Makaron można wcześniej podgotować wtedy na pewno wyjdzie miękki. Makaron mięknie od farszu, ale najwyższa warstwa czasem wychodzi twarda.