Sposób przygotowania:
Szalotka z kiślem
Ciasto: Cukier, śmietane i żółtka utrzeć. Dodać mąke, margarynę i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie częsci, jedna powinna być dużo większa. Miejsza częśc zamrozić. Większą rozłożyć równomiernie na blasze. Nadzienie: Jabłka pokroić na 8 części usuwając z nich środki.Następnie poukładać na ciasto. Opruszyć cukrem pudrem i rodzynkami. Piana: Białka ubić z cukrem, następnie dodawać po woli kisiel. Gdy masa będzie jednolita, rozlożyć ją równomiernie na jabłka. Całość zakryć zamrożonym ciastem,można je zetrzec na tarce lub najnormalniej po rozkładac. Piec w temperaturze 170 stopni około 50 minut.Gdy ciasto ostygnie można posypać cukrem poudrem. Smacznego
Pyza
justynak223