Sposób przygotowania:
Szampańska wuzetkaCiasto
W garnku rozpuścić masło z cukrem pudrem i kakao. Wystudzić i dodawać po jednym jajku, ucierając mikserem. Następnie powoli wlać szampana. Cały czas miksując.
Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Utrzeć mikserem na jednolitą masę i wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temp. 180 stopni przez 50 min. Wystudzić.
Masa
Zimną śmietankę 30% ubić na sztywną masę mikserem razem z cukrem z wanilią i cukrem pudrem.
Gotowe ciasto
Wystudzone ciasto przekroić na pół. Na pierwszym blacie rozsmarować połowę masy śmietanowej i przykryć drugim blatem.
Resztę masy rozsmarować na wierzchu i bokach ciasta. Można udekorować startą czekoladą. Włożyć do lodówki.