malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Szarlotka krucha

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię jabłeczniki, szarlotki, ważne żeby kruche ciasto było smaczne a całość udekorowana lukrem.

Szarlotka krucha

Składniki:

Szarlotka krucha

 

  • 3 szklanki mąki tortowej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • kostka masła roślinnego,
  • 3 żółtka,
  • 1 szklanka cukru pudru,
  • 1 kg jabłek dowolnego gatunku,
  • łyżka cynamonu

Sposób przygotowania:

Szarlotka krucha
Z podanych składników zagnieść ciasto, a potem podzielić na 2 części. Połowę ciasta rozwałkować na blachę. Jabłka obrać pokroić wymieszać z cukrem i cynamonem położyć na ciasto. Drugą połową zagniecionego ciasta przykrywamy jabłka rwąc je na drobne kawałki. Piec 40 min w temp. 160 stopni. Następnie lukrujemy