WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1241]

Szarlotka sypana z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szarlotka sypana zrobiona z nadzieniem z jabłek i tartej cukinii. Jest pyszna, chrupiąca z wierzchu a w środku rozpływa się w ustach.

Szarlotka sypana z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szarlotka sypana z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka sypana z cukinią

ETAP 1:

Mąkę tortową, cukier zwykły i waniliowy, proszek do pieczenia i kaszę manną wsypać do jednej miski i dokładnie wymieszać. Następnie podzielić na 3 równe części.

Kwadratową blaszkę o wymiarach 25x25cm wyłożyć papierem do pieczenia.

Na dno wysypać jedną część składników sypkich i wyrównać by było równo w blaszce. Jabłka i cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wymieszać z cynamonem. Taki farsz podzielić na 2 równe części. Jedną rozłożyć równomiernie na warstwie składników sypkich w blaszce.

Na jabłka i cukinię wysypać kolejną porcję składników sypkich. Na to dać drugą część nadzienia i na wierzch ostatnią część składników sypkich. Na tym ułożyć cienkie plasterki margaryny.

Ciasto piec ok. 50 minut w temp. 170 stopni z termoobiegiem. Po upieczeniu wystudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Szarlotka sypana z cukinią
Szarlotka sypana posypana cukrem pudrem i wyjęta z blachy
Szarlotka sypana z cukinią
Szarlotka sypana z cukinią po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika
Szarlotka sypana z cukinią
Plasterki margaryny ułożone na cieście przed upieczeniem
Szarlotka sypana z cukinią
Jabłka i cukinia starte na tarce na grubych oczkach