Sposób przygotowania:
Szarlotka sypana z cukiniąETAP 1:
Mąkę tortową, cukier zwykły i waniliowy, proszek do pieczenia i kaszę manną wsypać do jednej miski i dokładnie wymieszać. Następnie podzielić na 3 równe części.
Kwadratową blaszkę o wymiarach 25x25cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Na dno wysypać jedną część składników sypkich i wyrównać by było równo w blaszce. Jabłka i cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wymieszać z cynamonem. Taki farsz podzielić na 2 równe części. Jedną rozłożyć równomiernie na warstwie składników sypkich w blaszce.
Na jabłka i cukinię wysypać kolejną porcję składników sypkich. Na to dać drugą część nadzienia i na wierzch ostatnią część składników sypkich. Na tym ułożyć cienkie plasterki margaryny.
Ciasto piec ok. 50 minut w temp. 170 stopni z termoobiegiem. Po upieczeniu wystudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.