Sposób przygotowania:
Szarlotka sypana z kokosową kruszonką
Do miski dajemy składniki kruszonki masło musi być miękkie zagniatamy palcami kruszonkę. Jabłka obieramy ścieramy na tarce można posypać trochę cynamonem.
Do miski wsypujemy mąkę kaszę, cukier i proszek do pieczenia mieszamy dzielimy na trzy części. Ja taki jabłecznik piekę w naczyniu do zapiekanek.
Na dno wsypujemy jedną część suchych składników dajemy połowę jabłek i posypujemy przyprawą i cynamonem następnie posypujemy suchymi składnikami i znowu porcja jabłek , cynamon i porcja suchych składników.
Na górę ścieramy na tarce masło albo kroimy w plasterki i układamy na górze. Na masło sypiemy kruszonkę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 50 minut.
Taka szarlotka smakuje najlepiej podana jeszcze na ciepło.
POLECAM!!! POLECAM!!!
Do miski wsypujemy mąkę kaszę, cukier i proszek do pieczenia mieszamy dzielimy na trzy części. Ja taki jabłecznik piekę w naczyniu do zapiekanek.
Na dno wsypujemy jedną część suchych składników dajemy połowę jabłek i posypujemy przyprawą i cynamonem następnie posypujemy suchymi składnikami i znowu porcja jabłek , cynamon i porcja suchych składników.
Na górę ścieramy na tarce masło albo kroimy w plasterki i układamy na górze. Na masło sypiemy kruszonkę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 50 minut.
Taka szarlotka smakuje najlepiej podana jeszcze na ciepło.
POLECAM!!! POLECAM!!!
gusia1000