Sposób przygotowania:
Szarlotka sypana 8
PRZYGOTOWANIE: Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować masłem. Jabłka umyć, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce do jarzyn. Wymieszać z cynamonem .Jeśli jabłka są kwaskowate można dodać odrobinę cukru. W misce wymieszać szklankę mąki, kaszy manny oraz cukru. Na dno foremki wsypać szklankę składników sypkich, na to nałożyć połowę jabłek. Na jabłka wsypać ponownie szklankę składników sypkich, na sypkie wyłożyć resztę jabłek.Wysypać pozostałe składniki sypie. Na przygotowanym cieście ułożyć masło pokrojone na plasterki. Ciasto piec przez 1 godzinę w 180 stopniach. * przepis ten można znaleźć na różnych stronach internetowych, jednak ja dostałam go od Mamy. *robiłam z podwójnej ilości dlatego ciasto robiłam w prostokątnej blaszce.
S1LEON
Gosia85
bardzo się cieszę, że Ci smakowało...:)