Sposób przygotowania:
Szarlotka wg lalunia
Ciasto wyrobiłam mikserem, wrzuciłam jaja i cukier , zmiksowałam , dodałam margarynę w temperaturze pokojowej pokrojonej w wiórka i mąkę z proszkiem do pieczenia ( wszystkie składniki wrzuciłam dopiero wtedy włączyłam mikser). Miksowałam na małych obrotach chwile do złączenia składników . Przełożyłam ciasto na blat dodałam odrobinę mąki i wyrobiłam ciasto . Zagniotłam je i do lodówki na 30 minut włozyłam połowę ciasta. Jedną część rozwałkowałam i wyłożyłam na dno blaszki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Drugą część włożyłam do zamrażalnika na 1 godzinę. W tym czasie obrałam jabłka starłam na tarce i włożyłam do garnka , przesmażyłam je z cukrem i ostudzoną masę wyłożyłam na ciasto . Zmiksowałam białka z cukrem , na koniec dodałam budyń o smaku toffi i dalej chwilę miksowałam . Wyłożyłam białko na jabłka i ciastem posypałam na białko (skubałam palcami :) Piekłam 50 minut w 170 stopniach na rumiany kolorek. Sprawdzałam patyczkiem czy się upieklo .