Sposób przygotowania:
Szarlotka z budyniemWykonanie ciasta kruchego:
Do misy wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wbijamy żółtka, wsypujemy ksylitol i dodajemy pokrojone masło. Włączamy mikser na małych obrotach i miksujemy do połączenia składników. Teraz wyjmujemy z misy, zagniatamy na stolnicy silikonowej.
Połowę ciasta skruszamy rękoma do formy okrągłej wyłożonej papierem do pieczenia. Boki formy również oblepiamy ciastem. Nakłuwamy widelcem ciasto. Przekładamy ostudzone jabłka do formy z ciastem.
Ubitą piankę z budyniem kładziemy na jabłuszka. Kruszymy pozostała część ciasta na górę. Pieczemy 55 minut w 170 stopniach.
Pianka:
Ubijamy białka z odrobiną soli, dodajemy ksylitol i ubijamy na sztywno. Wsypujemy budyń i jeszcze chwile miksujemy.
Jabłka :
Jabłka obieramy, wycinamy środki i trzemy na tarce, wkładamy do garnka i na małym ogniu przesmażamy do odparowania soku. Dodajemy ksylitol i jeszcze z 15 minut. Zostawiamy do ostudzenia.
misia5
lalunia
Milo mi , że tak myślisz :) Smak naprawdę przepyszny .
Megi-
zbysiowa
lalunia
lalunia
paulina8422
lalunia