Sposób przygotowania:
Szarlotka z budyniem
Mąkę i proszek wymieszać z cukrem, dodać posiekaną margarynę, śmietanę oraz żółtka. Zagnieść szybko ciasto. Następnie zafoliować je i włożyć do lodówki na ok. godzinę. Jabłka obrać i pokroić niedbale w mniejsze kawałki lub kostki. Do garnka wrzucić jabłka i przesmażyć je chwilę, następnie dodać cynamon oraz cukier, smażyć kilka minut aż jabłka lekko zmiękną. Na koniec dodać 2 łyżeczki budyniu i wymieszać. Resztę budyniu przyrządzić zgodnie z opisem na opakowaniu. Ciasto wyjąć z lodówki, 2/3 rozwałkować i wyłożyć formę kwadratową o boku 24cm. Podsypać bułką tartą, aby wsiąkła płyn jabłek. Masę jabłkową wyłożyć na ciasto, wyrównać. Na wierzchu jabłek wyłożyć budyń i rozprowadzić go. Na wierzch pokruszyć w dłoniach resztę ciasta. Piec całość ok. 50 min. w 180st. C