Sposób przygotowania:
Szarlotka z budyniem na kruchym cieścieWykonanie :
Do misy wbijamy żółtka, dodajemy mąkę , proszek do pieczenia. Dodajemy ksylitol i pokrojoną margarynę i śmietanę. Zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i wkładamy do zamrażalki na 30 minut. Po 30 minutach ścieramy połowę ciasta na tarce na średnich oczkach. Wkładamy uprażone jabłka z ksylitolem na ciasto. Ubijamy białko z cukrem brzozowym i budyniem i wykładamy na jabłka. Teraz ścieramy drugą część ciasta prosto na białko z budyniem. Pieczemy w 170 stopniach godzinę .
Uprażenie jabłek :
Jabłka obieramy ze skórki, ścieramy na tarce i przekładamy do garnka. Prażymy na małym ogniu do wyparowania soku, dodajemy cukier brzozowy i dalej prażymy koło 30 minut trwa prażenie.
weronikaS
lalunia
Polecam jest pyszna :)