Sposób przygotowania:
szarlotka sypana z budyniem
Mąkę z proszkiem do pieczenia i margaryną posiekać. Dodać żółtka, całe jajka, cukry, śmietanę i wyrobić ciasto. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
3/4 ciasta rozłozyć na blaszce. Wyłożyć starte na grubych oczkach jabłka wymieszane z cukrem waniliowym.
Zalać budyniem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
Na wierzch zetrzeć resztę ciasta.
Piec ok. 45min.
3/4 ciasta rozłozyć na blaszce. Wyłożyć starte na grubych oczkach jabłka wymieszane z cukrem waniliowym.
Zalać budyniem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
Na wierzch zetrzeć resztę ciasta.
Piec ok. 45min.
Polna
Margaretkaw
Dziękuję. Polecam szarlotkę z budyniem, ale w przepisie maly błąd, bo to nie sypana, tylko zwykła... :)