Sposób przygotowania:
Szarlotka z polewą Cini Minis
CIASTO-Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pozostałe składniki i zarabiamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na blaszkę i nakłuwamy widelcem. Ciasto delikatnie posypujemy kaszą manna (wchłonie ona nadmiar soku), Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gotowe delikatnie odciskamy z soku i wykładamy na przygotowane ciasto. Wierzch jabłek posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym. Na jabłka wykładamy drugą część ciasta. Wierzch nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Ciasto wstawiamy na około 50 minut do rozgrzanego piekarnika. Szarlotkę pieczemy w 180°C. Gotową wyjmujemy i studzimy. Na dokładnie wystudzone ciasto wykładamy polewę Cini Minis. Pozostawiamy do zastygnięcia.
POLEWA-Do garczka przekładamy masło oraz miód. Składniki rozpuszczamy i dodajemy do nich cynamon. Do połączonych dodajemy mleko w proszku. Dokładnie mieszamy by powstała jednolita masa, bez grudek (Można pomóc sobie mikserem). Do gotowej polewy wsypujemy płatki Cini Minis. Całość mieszamy delikatnie i wykładamy na przestudzaną szarlotkę. Odstawiamy do zastygnięcia polewy.
POLEWA-Do garczka przekładamy masło oraz miód. Składniki rozpuszczamy i dodajemy do nich cynamon. Do połączonych dodajemy mleko w proszku. Dokładnie mieszamy by powstała jednolita masa, bez grudek (Można pomóc sobie mikserem). Do gotowej polewy wsypujemy płatki Cini Minis. Całość mieszamy delikatnie i wykładamy na przestudzaną szarlotkę. Odstawiamy do zastygnięcia polewy.
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2