aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

szarlotka z miodem i otrebami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moja najlepsza szarlotka na swiecie

szarlotka z miodem i otrebami

Składniki:

szarlotka z miodem i otrebami

 

  • 2 szklanki maki pszennej razowej
  • 20 dag masla
  • zoltko
  • lyzka miodu
  • lyzka oliwy i 2 lyzki otrab do tortownicy
  • nadzienie :
  • 1 kg jablek
  • garsc rodzynek
  • lyzka oleju
  • paczka platkow igdalowych

Sposób przygotowania:

szarlotka z miodem i otrebami
zagniesc ciasto uformowac kule owinac folia schlodzic w lodowce jablek nie obierac zatrzec na tarce dodac rodzynki olej tortownice posmarowac olejem posypac otrebami ciasto zetrzec na tarce lekko ugniesc zapiekac w temp ok 180 C przez ok 20 min na ciasto polozyc jablka posypac migdalami i ponownie zapiekac 20 min