Sposób przygotowania:
Szarlotka z musem jabłkowym i ananasem.
Mąkę z proszkiem do pieczenia,żółtka jaj, 0,5 szklanki cukru i margarynę posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto.2/3 zamrozić a pozostałą częścią wylepić natłuszczoną i oprószoną bułką tartą blachę o wymiarach 25\35 cm.
Na cieście rozsmarować mus jabłkowy.Ananasa pokroić w kostkę i wraz z rodzynkami rozłożyć na jabłkach.
Z białek ubić sztywną pianę.Do ubitej wsypywać powoli 1 szklankę cukru cały czas ubijając.Na koniec wsypać proszek kisielu i zmiksować.
Na owoce zetrzeć na grubej tarce połowę zamrożonego ciasta. Wyłożyć pianę, rozsmarować i zetrzeć ostatnią część ciasta.
Piec w 180 stopniach przez ok.50 minut.
Na cieście rozsmarować mus jabłkowy.Ananasa pokroić w kostkę i wraz z rodzynkami rozłożyć na jabłkach.
Z białek ubić sztywną pianę.Do ubitej wsypywać powoli 1 szklankę cukru cały czas ubijając.Na koniec wsypać proszek kisielu i zmiksować.
Na owoce zetrzeć na grubej tarce połowę zamrożonego ciasta. Wyłożyć pianę, rozsmarować i zetrzeć ostatnią część ciasta.
Piec w 180 stopniach przez ok.50 minut.
Natala1210