Sposób przygotowania:
Szarlotka z pianką budyniową
Przygotowujemy ciasto : Mąkę wysypać do dużej miski, dodać proszek do pieczenia, margarynę i posiekać nożem składniki. Następnie cukier, cukier waniliowy oraz żółtka roztrzepać widelcem i dodać do miski. Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Jedną nieco mniejszą ( na kruszonkę ) Mniejszą część wkładamy do zamrażalki, a większą do lodówki. Jabłka obieramy ze skórki. trzemy na tarce na grubych oczkach lub kroimy w kostkę. Na pokrojone jabłka posypujemy 4 łyżki cukru a następnie wsypujemy kisiel i odstawiamy nie mieszając nic. Czekamy aż kisiel rozmięknie. Ciasto z lodówki wałkujemy i przekładamy do blachy posmarowanej margaryną i posypaną mąką. Następnie wykładamy jabłka ( pomieszajmy przed wyłożeniem ). Białka ubijamy z cukrem, po czym dodajemy budyń miksując na najniższych obrotach. Piankę wykładamy na jabłka. Na piankę ścieramy ciasto z zamrażalki. Piec w piekarniku nagrzanym 180 stopni przez ok 50-60 minut.SMACZNEGO
CORAL