Sposób przygotowania:
Szarlotka z pianą smakosza
Przygotowanie:
Przygotować ciasto wg przepisu " szarlotka tradycyjna". Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na cienki blat i podpiec w temp.200 s.c na jasnozłoty kolor.Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne,drobno pokrajać i wsypać do rondla.Dodać cukier i przez około 10 minut prażyć jabłka w rondlu.Na podpieczonym cieście rozsmarować warstwę zimnej marmolady.Ubić białka z cukrem na pianę.Posmarować nią marmoladę i zapiec placek w letnim piekarniku 140s.c.Gorący pokrajać.
Przygotować ciasto wg przepisu " szarlotka tradycyjna". Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na cienki blat i podpiec w temp.200 s.c na jasnozłoty kolor.Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne,drobno pokrajać i wsypać do rondla.Dodać cukier i przez około 10 minut prażyć jabłka w rondlu.Na podpieczonym cieście rozsmarować warstwę zimnej marmolady.Ubić białka z cukrem na pianę.Posmarować nią marmoladę i zapiec placek w letnim piekarniku 140s.c.Gorący pokrajać.