Sposób przygotowania:
Szaszłyk barani
Z soku z cytryny, octu winnego, czerwonego wytrawnego wina, soli i pieprzu przygotować marynatę. Mięso umyć, pokroić na kawałki grubości około 1 cm. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Mięso przekładając cebulą włożyć do emaliowanego naczynia, zalać marynatą, odstawić w chłodne miejsce na 10-12 godzin.
Zamarynowane mięso nadziewać razem z cebulą na specjalne szpadki, smażyć na patelni lub w piekarniku czy elektrycznym grillu, polewając czas od czasu przyrządzoną marynatą.
Szaszłyk barani najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko ryżem.
Zamarynowane mięso nadziewać razem z cebulą na specjalne szpadki, smażyć na patelni lub w piekarniku czy elektrycznym grillu, polewając czas od czasu przyrządzoną marynatą.
Szaszłyk barani najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko ryżem.