kissandra

kissandra

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ulubiona potrawa mojego męża :)

Szaszłyki

Składniki:

Szaszłyki

 

  • 1kg. karkówki surowej
  • 1 kg. boczku bez kości
  • 4 świeże papryki
  • 1 kg. cebuli
  • 2 słoiki ogórków konserwowych
  • 1 op. Delikat do mięs Knorr
  • olej
  • patyki do szaszłyków
  • jarzynka

Sposób przygotowania:

Szaszłyki
Mięso pokroić w kostkę, Delikat wymieszać z jarzynką lub Vegetą i obtoczyć w tym mięso, polać delikatnie olejem, żeby mięso zmiękło, wymieszać i odstawić na noc do lodówki.
Cebulę i ogórek pokroić w grube plastry, paprykę w kostkę. Nadziewać na patyki warstwami(karkówka,cebula,ogórek,papryka,boczek,cebula,ogórek,papryka,karkówka), ułożyć na blaszce, skropić olejem , przykryć folią i piec ok. 1,5 godz. w temperaturze 175-200 C.
Smacznego:)